Střední odborné učiliště, Lišov
, tř. 5. května 3, 373 72

pište kdykoliv

volejte Po–Pá: 7–15 h

volejte Po–Pá: 7–15 h

Bakaláři

Office 365

Strava

Facebook

Instagram

YouTube

Bakaláři

Office 365

Strava

Facebook

Instagram

YouTube

ŠVP: Cukrářská výroba

ŠVP: Cukrářská výroba

CUKRÁŘSKÁ VÝROBA – tříletý učební obor pro chlapce a dívky

29-51-E/01 Potravinářská výroba

Připravuje žáky na výkon stanoveného okruhu pracovních činností povoláním cukrář – cukrářka. Vzhledem k tomu, že jsou žáci zapojeni během studia do produktivní činnosti v cukrářské a pekařské výrobně, jsou absolventi schopni vykonávat veškeré cukrářské práce. Uplatní se v těchto provozech i v soukromém podnikání.

Dosažený stupeň vzdělání: Střední odborné s výučním listem

Způsob ukončení a certifikace: Závěrečná zkouška, výuční list

Profil absolventa = předpokládané dovednosti

  • žáci si osvojí základní technologické postupy při výrobě cukrářských těst, hmot, náplní a polev
  • žáci provádí jednoduché technologické výpočty a základní  operace
  • žáci připravují dle technologických postupů polotovary a hotové cukrářské výrobky
  • žáci se naučí obsluhovat stroje a zařízení při přípravě polotovarů a hotových cukrářských výrobků
  • žácí získají potřebné znalosti pro zachování a uschovávání surovin a hotových výrobků

Organizace výuky:

  • dva dny v týdnu teoretická výuka ve škole (odborné a všeobecně vzdělávací předměty)
  • tři dny v týdnu odborný výcvik
  • vyučované odborné předměty: Cukrářská výroba, Suroviny, Výtvarná příprava

Odborný výcvik:

  • provádí se v prostorách a učebnách odborného učiliště v Lišově a ve výrobně pekařských a cukrářských výrobků v Globusu České Budějovice.
  • žáci jsou vybaveni pracovním oděvem, obuví a potřebným vybavením
  • žáci dostávají peněžní odměnu za vykonanou produktivní práci